:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 25, 2024   19:47

0

46

Dodik: SB UN se boji evidentne krivice

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se Savet bezbednosti UN (SBUN) 'boji evidentne krivice' uoči odluke da li će na dnevom redu biti dokument o NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

"Oni kaklulišu, zato što se boje krivice, jer je evidentna. Zemlje koje nisu imale odluku o Savetu bezbednosti, naravno, ne dozvoljavaju da se to nađe na dnevnom redu, ali jednog dana, zlotvori će da odgovaraju za ono što su učinili nedužnim ljudima", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je ocenio da osude agresije NATO-a neće biti.

"Apsolutno to je nešto što mora da bude na svetskom nivou razmotreno, a Savet bezbednosti jeste mesto za to. Mada u konstelaciji odnosa može da se čuje samo drugačije. Samo različiti glasovi. A osude jednog takvog gnusnog čina sigurno nikada neće biti", tvrdi Dodik.

Ranije danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da postoje najave da će neke zapadne zemlje tražiti, na početku, proceduralno glasanje o sednici Saveta bezbednosti, koju je povodom godišnjice NATO agresije sazvala Rusija, a da to znači i preusvajanje dnevnog reda, pa da je tako, za sada, neizvesno da li će zakazana sednica i biti održana.

"Trebalo bi da bude održana po internom dogovoru, koji postoji između velikih sila, odnosno stalnih članica Saveta bezbednosti, da jedni drugima ne osporavaju kada traže takve sednice. Ali nije isključeno, kao što se desilo i pre 25 godina, da se napravi neki presedan koji nije uobičajen u radu Saveta bezbednosti", rekao je Dačić u Njujorku uoči sednice.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva