:

:

TV Most

clock

April 03, 2023   10:21

0

124

Dodik: Srpska će tražiti svoje mesto u novim geopolitičkim odnosima

U Banjaluci se danas održava tribina na temu "Geopolitičke transformacije i Republika Srpska", a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je uoči skupa poručio da svet više nije kao što je bio pre deset godina jer je na sceni nova preraspodela moći i Srpska u tome mora tražiti svoje mesto.

"Privilegija je dobiti mišljenje stručnjaka. Danas znamo da svet ne izgleda kao pre deset godina. Izazov je promišljati gde će se kretati Republika Srpska", kazao je Dodik.

Naglasio je da je Republika Srpska trajno nezadovoljna činjenicom da se menjao Dejtonski sporazum koji je urušen od SAD, Velike Britanije i EU.

"Dejtonski sporazum je predvideo da samo strane, Republika Srpska i FBiH, mogu menjati politički sistem, a to su radili drugi sa sudijama Ustavnog suda", kazao je predsednik Republike Srpske, prenela je RTRS.

Naglasio je da da je u ovom vremenu logično postavljati pitanja kako i gde se kretati i dodao da nije volja Srpske da ostane tamo gde se nameće bespogovorna volja i ponašanje kako drugi priželjkuju.

Na tribini koja se održava u Akademiji nauka i umetnosti Republike Srpske, između ostalih, govoriće profesor iz oblasti geopolitike iz Francuske Pjer Emanuel Toman, profesor iz oblasti medija, etike i tehnologije u Japanu Peter Mantelo, profesor filozofije u Sank Peterburgu u Rusiji Aleksander Lvov, profesor engleskog jezika i prevođenja u Italiji Daglas Mark Ponton, kao i profesor Bogdana Koljević Grifit.

Izvor: T a n j u g

DodikRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva