Dodik: U SAD pogrešna percepcija o Srbima, Tramp treba da zna

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 23, 2020   20:43

0

22

Dodik: U SAD pogrešna percepcija o Srbima, Tramp treba da zna

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Govoreći o pismima koje je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem pisama pokušava američkom predsedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

“Važno je da se direktno obraćam američkom predsedniku i da ga obavestim o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe”, rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju koji prenosi RTRS.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsednik SAD-a u više navrata govorio da je njegova politika politika - politika nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

“Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još nije uspeo da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog ''duboke države''”, rekao je on.

Kada je reč o izborima u SAD-u, Dodik je rekao da ne želi da se meša i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi "mini Šengen", srpski član Predsedništva rekao je da veruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati deo te inicijative.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva