:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jul 11, 2023   8:48

0

93

Đoković i Rubljov danas na terenu oko 16 časova i 30 minuta

Novak Đoković protiv Andreja Rubljova igra 14. vimbldonsko četvrtfinale u karijeri. Srpski teniser traži novu titulu na terenima "Ol Ingland kluba", 24. u karijeri na grend slemovima.

 

Četiri prepreke su preskočene, a ostale su još tri na Novakovom putu do nove titule na Vimbldonu, osme u karijeri, ukupno 24. na grend slem turnirima.

Đoković i ove godine pruža odlične partije, prva tri meča pobedio je bez izgubljenog seta, da bi mu tek Hubert Hurkač u osmini finala "odlomio" jedan deo igre.

Novak je u seriji od 32 pobede na Vimbldonu, protiv Poljaka odigrao svoj 100. meč na londonskoj travi, a protiv Rubljova će 14. put u karijeri igrati u četvrtfinalu trećeg grend slema u sezoni.

Na drugoj strani, Rubljov je prvi put u četvrtfinalu Vimbldona, a nikada u karijeri nije igrao polufinale nekog grend slem turnira.

Novak i Andrej odigrali su četiri duela u prošlosti, a srpski teniser slavio je tri puta. Jedini trijumf Rus je odneo na Novakovom domaćem terenu, u Beogradu.

Ove sezone sreli su se u četvrtfinalu Australijan opena, a Đoković je bio više nego ubedljiv - 6:1, 6:2, 6:4.

Duel srpskog i ruskog tenisera planiran je kao drugi na Centralnom terenu, posle meča izeđu Ige Švjontek i Eline Svitoline.i ne bi trebalo da počne pre 16.00 časova.

Izvor: T a n j u g, RTS

Novak ĐokovićAndrej RubljovVimbldontenis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva