:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 03, 2024   11:54

0

69

Đoković izgubio od De Minora u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa

Srpski teniser Novak Đoković poražen je danas u Pertu od Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:4 u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa.

Meč je trajao 92 minuta. De Minor je ostvario najveću pobedu u karijeri, pošto je uspeo da savlada Đokovića, koji nije prikazao svoju najbolju igru pošto je tokom meča imao problema sa povredom zgloba desne ruke. Srpski teniser je izgubio meč u Australiji posle šest godina.
    
Đoković je sigurno ušao u meč i na svoj servis poveo je 1:0 u prvom setu. Igralo se potom gem za gem do rezultata 3:3. De Minor je u sedmom gemu, koji je trajao 12 minuta, imao dve brejk lopte na servis srpskog tenisera, ali je Đoković uspeo da povede 4:3. 
    
Srpski teniser je potom u pauzi između gemova zatražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa zglobom desne ruke, ali sudije to nisu primetile. Supervizor meča je ušao na teren i saopštio da fizioterapeut ne može da ukaže pomoć srpskom teniseru. 
    
De Minor je u nastavku meča izjednačio na 4:4, a onda je u narednom gemu napravio brejk i poveo 5:4. Đokoviću je u pauzi između gemova ukazana pomoć. De Minor je zatim na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.
    
Đoković je sigurno osvojio prvi gem u drugom setu iako je imao problema sa povredom ruke. Igralo se potom gem za gem, a De Minor je u sedmom gemu napravio brejk i poveo 4:3. Australijanac je zadržao dva gema prednosti, a drugi set je dobio rezultatom 6:4.
    
U ženskom singlu za Srbiju će igrati Natalija Stevanović umesto najavljene Olge Danilović, dok će Australiju predstavljati Ajla Tomljanović. Po završetku ženskog singla biće odigran duel miks dublova.

Izvor: T a n j u g

Novak ĐokovićAustralijaJunajted kupAleks de Minor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva