:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 18, 2022   16:43

0

108

Đoković: Titula u Beogradu, pa Rolan Garos

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas na konferenciji za medije da mu je cilj da osvoji titulu na turniru Serbia openu koji je danas počeo u Beogradu.

Ovaj turnir će Novaku, posle poznatih problema sa deportacijom iz Australije, biti tek treći ove godine, posle Dubaija i Monte Karla.

"U Beogradu želim da doguram što dalje. Ne bih se zadovoljio četvrtfinalom ili polufinalom, titula je uvek želja", rekao je najbolji teniser sveta prvog dana Serbian opena.

On je dodao da se oseća dobro i da mu je drago što će igrati u svojoj državi.

Đoković je i dalje na vrhu ATP liste, a najveći ciljevi u predstojećem periodu, kako kaže, su titule u Beogradu i Parizu.

"Rolan Garos jeste najveći cilj, mislima jesam u Parizu i sve radim kako bih u Francusku stigao najspremniji. Što se tiče ciljeva za ovu nedelju, u Beogradu želim da doguram što dalje. Ne bih se zadovoljio četvrtfinalom, polufinalom, titula je uvek želja", rekao je Đoković

On je dodao da voli da igra na beogradskoj šljaci koja mu je uvek davala stimulans pred nastavak sezone.

"Mnogo puta sam igrao ovde, i za mene dobre sezone, pogotovo ona 2011. godine, došle su nakon ovog turnira. Prošle godine je to bio slučaj pred Rolan Garos, dobio sam stimulans nakon Beograda. Nadam se podršci sa tribina jer to je nešto što sva kome daje vetar u leđa", rekao je najbolji svetski teniser.

Đokoviću će turnir na beogradskoj šljaci biti tek treći ovosezonski, nakon Dubaija i Monte Karla prošle sedmice, kada je ispao u drugom kolu.

"U Monaku sam bio nespreman i jednostavno, fale mi mečevi. Ova podloga zahteva mnogo treninga", rekao je Đoković.

Svetski broj jedan će startovati u drugom kolu Serbian opena.

"Skupila se srpska družina u gornjem delu žreba. U sredu igram protiv Đerea ili Hamada. Tu je i Kecmanović koji je u Americi igrao veoma dobro. Naravno da je želja naše javnosti da srpski igrač igra u završnici, a ja se nadam da će bar neko od nas dogurati daleko, pa neka bolji pobedi", rekao je Novak.

U planu je da Đoković u narednom periodu nastupi na turnirima Masters serije 1.000 u Madridu i Rimu.

"Sve zavisi od toga kako ću proći u Beogradu i kako ću se osećati. Svakako ćemo posle Beograda doneti odluku", zaključio je Đoković.

Serbia open se igra do 24. aprila i nagradni fond turnira je 534,555 evra.

Izvor: T a n j u g

tenisĐokovićSerbia openRolan Garos
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva