:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 08, 2020   13:03

0

66

Đorđević čestitao Dan Roma pripadnicima romske zajednice

Pripadnici romske zajednice su ravnopravni građani Srbije, sa istim pravima kao i druge nacionalne manjine u našoj zemlji i tako treba i da se osećaju u svakom trenutku, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević povodom Međunarodnog dana Roma.

 

Ministar kaže da će zadatak Vlade Srbije i u narednom periodu biti obezbeđivanje još boljeg položaja Roma u društvu.
Đorđević je, kako je saopštilo Ministarstvo, svim pripadnicima romske zajednice poručio da u Srbiji imaju pravo na obrazovanje i na svoju kulturu.
Naveo je da će Srbija nastaviti da teži stvaranju modernog društva u kojem svaki pojedinac, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, ima adekvatnu podršku i sve uslove za lični razvoj i sreću.
Đorđević je rekao da se resorno Ministarstvo aktivno bavi afirmacijom i uključivanjem Roma u sve oblasti društvenog života, kao i obezbeđivanjem uslova za bolje obrazovanje i veće zapošljavanje pripadnika romske zajednice.
Poručio je da se nizom aktivnosti kontinuirano promoviše jednakost i nediskriminacija koje će biti nastavljene i u narednom periodu.
“Neophodno je iskoreniti sve predrasude koje postoje već dugi niz godina prema ovoj kategoriji društva, jer poreklo ne sme i ne može da predstavlja ni prednost ni prepreku za nečiji lični napredak i razvoj, već isključivo znanje, rad i trud“, istakao je Đorđević.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva