:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2019   9:23

0

164

Drecun: Srbi u Crnoj Gori prinuđeni da brane duhovni identitet

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je srpski narod prinuđen da brani svoj duhovni identitet koji je napadnut u Crnoj Gori.

Milovan Drecun je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je za Srbiju od posebne važnosti podrška Rusije po pitanju kosovskih pregovora.

"U narednom periodu će nam biti od posebne važnosti stav Rusije i podrška koju imamo u rešavanju kosovskog problema, ako se otvori nastavak razgovora", rekao je Drecun dodajući da je naručito važno da Srbija zajedno sa Rusijom definiše kako zaštititi teritorijalni integritet Srbije.

Drecun ističe da Priština ne razmišlja u pravcu nastavka dijaloga sa Srbijom, dodajući da Srbija od Priština mora očekivati nove provokativne jednostrane poteze.

"Haradinaj evidentno ne želi uopšte ni da pomisli na to da treba da se nastave razgovori sa Beogradom", naglašava Drecun dodajući da Priština teži ka tome da zajedno sa zemljama koje su priznale Kosova konstantno vrši pritisak na Srbiju.

Drecun kaže da režim Mila Đukanovića koristi otvoreno nasilje nad srpskim narodom.

"Srpska pravoslavna crkva je duhovna snaga srpskog naroda u Crnoj Gori, koji je od dolaska Mila Đukanovića ugrožen", naglašava Drecun, dodajući da je srpski narod prinuđen da brani svoj duhovni identitet koji je napadnut.

Izvor: RTS

DrecunSPCCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva