:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2022   15:43

0

148

Država će pomoći ugroženima od poplava i sanirati štetu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas uništenu putnu infrastrukturu i poplavljene kuće u opštini Gornji Milanovac, gde je usled vremenskih nepogoda došlo do izlivanja reke Kamenice i poručio da će Vlada Srbije uraditi sve da se ugroženima pruži pomoć, a šteta bude sanirana u rekordnom roku.

Naveo je da su poplave koje su prouzrokovale obimne kiše značajno oštetile infrastrukturu na teritoriji Gornjeg Milanovca, kao i da su dva mosta su potpuno uništena, dok je još jedan most pretrpeo oštećenja.

Dodao je da se mora odmah reagovati kako bi šteta bila sanirana i život građana te opštine vraćeni u normalu.

"Moramo da nastavimo da radimo na uređenju vodotokova reka kako do ovakvih problema, koji mogu nastati preko noći, ne bi u budućnosti dolazilo", poručio je Momirović.

Ministar je naglasio da će resorno ministarstvo pomoći i opštinama Požega i Čajetina gde su velike poplave oštetile putnu infrastrukturu i domove građana.

Ministar Momirović je pre obilaska uništene putne infrastrukture na teritoriji opštine Gornji Milanovac obišao i oštećene puteve i srušeni most u Miokovcima na teritoriji grada Čačka, gde je zaključio da zbog ozbiljnih sredstava koja su investirana u infrastrukturu kao i regulisanje vodotokova reka na široj teritoriji grada Čačka, vremenske nepogode nisu napravile veća oštećenja.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je, takođe, obišao štetu nastalu polavom i tom prilikom razmotrio stanje koje je nastalo kao posledica elementarne nepogode na teritoriji njegove opštine.

"U ovom trenutku najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava i da su sve nadležne službe reagovale izuzetno brzo. Više kuća je pod vodom, i u narednim danima naše komisije će utvrditi štetu", rekao je Kovačević.

Zbog ekstremno obimne kiše 12 . juna u ranim jutarnjim satima došlo je do izlivanja reke Kamenica u opštini Gornji Milanovac, a zbog stanja na terenu proglašena je vanredna situacija na teritoriji MZ Družetići i Bogdanica.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Momirovićpoplavesanacija štete
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva