:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 24, 2019   14:20

0

241

Đurić: Bojkot izbora politička kapitulacija pred odgovornošću

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je danas da je najava nekih opozicionih stranaka okupljenih u „Savez za Srbiju“ o bojkotu izbora politička kapitulacija pred sopstvenom odgovornošću za katastrofalnu politiku koju su vodili u prethodnim decenijama. 

 

„Da nije smešno bilo bi tužno“, rekao je Đurić za TV Pink odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu da se predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić „plaši bojkota“.

Kako je rekao, reč je o političkim strankama koje se bore za cenzus, ili sve zajedno pokušavaju da ga pređu, navodeći da je jednom od njihovih lidera Draganu Đilasu za vreme dok je upravaljao Srbijom poslovna imperija prihodovala 500 miliona evra.

„Nije se bavio lobiranjem za Srbiju, niti Kosovom i Metohijom, samo svojim poslovnim kombinacijama. Sada kada im je ispostavljen politički račun u vidu podrške građana koja se meri statističkom greškom, da svi zajedno moraju da se bore za cenzus, ne valjaju im izborni uslovi“, kazao je Đurić i dodao:

„Valjda su im valjali kada su kontorlisali sve medije u Srbiji. Kada su Đilas, Šaper, Šolak i ostali kontorlisali sve TV i dnevne novine“.

Podsetio je da je Vučić jasno rekao da će svi izborni uslovi koji mogu da se zadovolje, a zakone su pisali upravo ovi koji najavljuju bojkot, biti ispunjeni i da se država striktno toga pridržava te da su zbog toga pozvane međunarodne posmatračke misije i uzelo se učešće u različitim razgovorima gde su izneti zahtevi vezani za izbore. 

„Ako oni i pored toga ne žele da učestvuju, rekao bih da je to politička kapitulacija pred sopstvenom odgovornošću za katastrofalnu politiku koju su vodili u prethodnim decenijama i bežanje od sopstvene odgovornosti. U pitanju je i perfidan pokušaj da se potkopa i oslabi državna pozicija Srbije“, zaključio je potpredsednik SNS.

Izvor: T a n j u g

ĐurićSNSizboribojkotSzSopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva