Đurić DFC: O ekonomskim prilikama i poslovnim šansama u srpskim sredinama na KiM

:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2020   14:35

0

110

Đurić DFC: O ekonomskim prilikama i poslovnim šansama u srpskim sredinama na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) o potencijalima za ekonomska ulaganja u našu južnu pokrajinu, i istakao da veruje da bi bilo veoma značajno pokrenuti projekte u kojima bi učestvovale i od kojih bi korist imale sve etničke grupe na terenu.

Đurić je sagovornike upoznao sa poljoprivrednim kapacitetima na Kosovu i Metohiji, neiskorišćenim industrijskim potencijalima, mogućnostima razvoja turizma i važnošću unapređenja malog i srednjeg biznisa oslanjanjem na lokalne proizvođače i ljudske resurse.

Posebnu pažnju Đurić je posvetio ekonomskim prilikama i poslovnim šansama u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Đurić je predstavnicima DFC, među kojima je bio i direktor beogradske kancelarije Džon Jovanović, zahvalio na spremnosti da ulože napore i sredstva u jačanje ekonomije u centralnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će najsnažnija svetska ekonomska sila uspešno kroz različite projekte doprineti stvaranju naprednog i privredno dinamičnog prostora u ovom delu Evrope.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva