Đurić: Tadić razočaran što je Vučić izvukao Srbiju posle njega

:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 09, 2020   13:21

0

32

Đurić: Tadić razočaran što je Vučić izvukao Srbiju posle njega

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da bivši predsednik Srbije Boris Tadić kritikuje aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića jer je razočaran činjenicom da su on i SNS uspeli da Srbiju izvuku sa ruba propasti, gde ju je Tadić svojevremeno ostavio odlazeći sa predsedničke funkcije u "neki drugi film".

 

Đurić u saopštenju za javnost ukazuje na to da Tadić ne kritikuje Vučića zbog rezultata, jer, kako kaže, objektivno nema šta da mu prigovori, već se služi "otrcanim i izlizanim kritikama na račun našeg političkog sistema", iako naše državno uređenje počiva u velikoj meri na zakonima donetim upravo u Tadićevo vreme.
Navodi da Tadić nikada nije položio račune zbog duboke ekonomske i socijalne krize u Srbiji u vreme dok je bio predsednik, a koja je, prema Đurićevoj oceni, poprimila tolike razmere da je zemlja bila pred bankrotom i dužničkim ropstvom.
Đurić smatra da se Tadić nadao da će Srbija propasti i da će njegova politika uništavanja Srbije doći na naplatu nekom drugom, "nakon čega bi se on na belom konju vratio kao spasilac".
"Međutim, planovi su mu se izjalovili, jer uspeli smo da izvučemo našu zemlju iz nemoguće situacije i da umesto propale države, što je Srbija pod Tadićem umalo postala, postanemo zemlja koja je svojim uspesima pozitivan primer na globalnom nivou", istakao je Đurić.
On je poručio da Srbija nije sultanat, niti će bilo ko u njoj biti sultan, a za Tadića naveo da je "Iznogud i rashodovani bivši političar", čiji "drugi film" niko ne želi da gleda.
Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić juče je na konferenciji za novinare negirao navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u njegovom mandatu Srbija prodavala oružje Jeremeniji i pozvao Vučića na televizijski duel.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva