:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2019   17:07

0

55

Džonson upozorio Tuska da će postati "gospodin Bez Dogovora"

Premijer Britanije Boris Džonson upozorio je predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska da će, ukoliko EU ne bude voljna da promeni uslove sporazuma o Bregzitu, postati poznat kao "gospodin Bez Dogovora", kako ga je ranije Tusk nazvao.

"Želim da kažem našim prijateljima iz EU da, ukoliko ne žele haotičan Bregzit, onda moramo da se otarasimo bekstopa iz sporazuma. Ako Donald Tusk ne želi da budem poznat kao 'gospodin Bez Dogovora' onda se nadam da će i o tome razmišljati", rekao je Džonson u Bijaricu gde danas počinje samit G7, prenosi Rojters.

Tusk je ranije izjavio da neće sarađivati sa Britanijom po pitanju izlaska iz Evropske unije bez dogovora, dodavši da se nada da Džonson ne želi da ga istorija pamti po nadimku "gospodin Bez Dogovora".

Tusk je novinarima u Bijaricu poručio da je spreman da čuje Džonsonove ideje kako bi se izbegao Bregzit bez dogovora.

"Jedna stvar o kojoj neću da sarađujem je (izlazak) bez dogovora. I dalje se nadam da premijer Džonson ne želi da ga istorija upamti kao "gospodina Bez Dogovora". Voljni smo da čujemo ideje koje su realistične i prihvatljive svim državama članicama, uključujući i Republiku Irsku, ukoliko i kada vlada Velike Britanije bude spremna da ih predloži", izjavio je Tusk, prenosi Rojters.

Agencija navodi da će Bregzit biti jedna od tema o kojima će lideri na samitu G7 razgovarati, a kome prisustvuje i Tusk.

Britanija bi trebalo da zvanično, više od tri godine nakon referenduma, napusti EU 31. oktobra.

Izvor: Танјуг

DžonsonTuskBregzit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva