:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 06, 2023   15:21

0

99

Eskobar: Kurti ima nacrt ZSO, ali ga krije

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima nacrt statuta ZSO, ali da ga krije, prenosi Reporteri.

 

On je novinarima u Prištini rekao da nacrt statuta treba odmah da predstavi Vlada, kao i da SAD i EU očekuju da će se to uskoro dogoditi, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, ukoliko se Beograd i Priština ne pridržavaju Briselskog sporazuma, to znači da dbacuju EU.

Govoreći o tome da li ZSO treba formirati pre ili posle novih izbora na severu KiM, on je rekao da će redosled prepustiti Specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

"Što se tiče redosleda, prepustiću to EU i gospodinu Lajčaku. Naš stav je da posao treba odmah obaviti. Ne možemo da zanemarimo stvaranje ZSO, koje je dogovoreno Briselskim sporazumom, kao i u Ohridu i u zaključcima Evropskog saveta", rekao je Eskobar.

Dodao je da, kada razgovara sa Kurtijem i Bisljimijem o ZSO i evropskim integracijama, on od njih samo čuje 'Srbija', prenosi "Gazeta".

"Kada razgovaramo sa premijerom i potpredsednikom vlade, oni samo žele da razgovaraju o Srbiji, mi želimo da razgovaramo o većoj integraciji", rekao je Eskobar.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva