:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2019   19:45

0

190

Fajnenšal tajms: Evropljane brinu kineska ulaganja u Srbiju

Srpska industrija beleži rekordne investicije, objavio je u utorak "Fajnenšl tajms". Ovaj britanski list posebno navodi da je talas kineskih akvizicija u Srbiji izaziva zabrinutost pojedinih zemlja Evropske unije.

I prošlog meseca naša semlja se našla na stranicama "Fajnenšl tajmsa". Tada je ovaj list objavio da je Srbija na prvom mestu u svetu po broju direktnih stranih investicija. Srbija je privukla, kako se navodi, 107 projekata direktnih stranih investicija u 2018, za 26 više nego 2017.

Srbija privlači skoro 12 puta više stranih direktnih investicija nego što bi moglo očekivati od ekonomije njene veličine - objavljeno je na sajtu FDI intelidžensa, koji je deo "Fajnanšel tajmsa"..

Navodi se i da su vodeći sektori u Srbiji po stranim direktnim investicijama industrija automobilskih komponenti, hrana i duvan, tekstil i sektor nekretnina.

Kinezi ulažu velike količine novca u Srbiju. Prva investicija je bio Pupinov most u Beogradu između Zemuna i Borče koji je koštao 260 miliona evra. Početkom 2017. godine Hestil je kupio smederevsku čeličanu za 46 miliona evra i započeo investicioni ciklus od nekoliko stotina miliona evra.

Izvor: Novosti

Fajnenšal tajmsSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva