:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 02, 2022   9:56

0

58

Festival srpskog filma počinje danas u Čikagu

Deveti Festival srpskog filma počinje danas u Čikagu, a tokom tri dana biće prikazano 13 najnovijih reprezentativnih filmskih ostvarenja reditelja iz Srbije, kao i srpskih stvaralaca koji žive u dijaspori, a bili su učesnici brojnih internacionalnih festivala.

Magiju pokretnih slika publika u Čikagu moći će da oseti gledajući filmove "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića, "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića, "Leto kada sam naučila da letim" Radivoja Andrića i "Sveta Petka krst u pustinji" Hadži Aleksandra Đurovića.

Drugi dan rezervisan je za kratkometažne filmove, među kojima je i Sladoled, koji je već prikazan na šest filmskih festivala od Palm Springsa, preko Moskve do Kipra. Reditelj tog filma Stiv (Svetozar) Spremo i glavni glumac Igor Obradović biće gosti festivala koji će razgovarati sa publikom kao i glumci Ibrahim Koma, Bane Trifunović, Ana Lazarević - scenarista i reditelj filma "Game".

Među kratkim filmovima srpske dijasopre publika će u Čikagu moći da gleda i "Gejm", sa Banetom Trifunovićem u glavnoj ulozi, "Sedam hiljada duša" i "Heroje radničke klase". Biće prikazan i film "Lens Šijan", "9-5" i "Svi ćemo umreti sami". Takođe, biće prikazana i dva dokumentarna filma "Tragovima Đure Jakšića", reditelja Miodraga Jakšića i "To je Toma", Vladimira Ristića.

Festival se završava u nedelju kada će biti dodeljene i nagrade.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva