:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Novembar 04, 2020   17:43

0

204

Filmom Darka Bajića u Gračanici otvoren šesti Kosovo i Metohija Međunarodni filmski festival

U organizaciji Evropskog kulturnog foruma iz Beograda i Doma kulture „Gračanica“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Vlade Srbije u Gračanici je sinoć počeo šesti Kosovo i Metohija Međunarodni filmski festival.

Na festivalu će biti prikazani filmovi domaće i svetske produkcije, a sve to poštujući epidemiološke mere.

„Drago mi je što ja u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ svake godine organizujem ovaj festival, koji donosi najnovija filmska ostvarenja. U toku festivala imaćemo priliku da vidimo neka fantastična ostvarenja domaće kinematografije, što je za razliku od prehodnih godina veliki napredak“, izjavio je direktor festivala Miroslav Mogorović.

„Čudo filma u Gračanici nastavlja da živi na toj činjenici  je i zasnovan naš rad ovde. Mi tražimo i gradimo male filmske i pozorišne zvezdice i znamo da će jedna takva zvezdica zasijati nad celim našim umetničkim nebom“, izjavio je Mihajlo Laptošević, glumac i gost festivala.

„Moj film se zove umetnost sećanja i on pre svega aludira na to da je umetnost vanvremenska i  vanprostorna, a ovaj festival večeras upravo to i dokazuje da umetnost nema granice i da nas spaja ok god nas sve drugo bude razdvajalo“, kazala je Jelena Radenković, reditelj.

Festival u Gračanici otvorio je naš mlad, ali već a firmisan glumac Vladimir Bojić, nakon čega je prikazan film Darka Bajića „Ime naroda“.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i čast što proglašavam šesti Međunarodni Kosovo i Metohija filmski festival otvorenim“, rekao je Bojić.

Tokom tri dana trajanja festivala u Gračanici biće prikazano 13 filmova iz domaće i svetske produkcije, a po tradiciji i najmlađa publika će imati svoj prostor na festivalu i svakog dana će imati priliku da vidi neki od najnovijih dečijih sinhronizovanih filmova.

Izvor: RTV Gračanica

KiMKMMFFDarko Bajić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva