:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2023   21:35

0

93

Fon Kramon vladi u Prištini: Pre nego počnete s pričom o srpskoj strani, ispunite svoje obaveze

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kazala je za Teve 1 da Kosovu nedostaje kredibilitet u međunarodnoj zajednici dodajući da Priština mora da ispuni svoje obaveze pre nego što počne da priča o srpskoj strani.

"Ne rešavate svoje probleme, izgleda da tražite krivicu negde drugde", kazala je Fon Kramon komentarišući poslednja politička dešavanja na Kosovu.

Ističe da je za kredibilitet u međunarodnoj zajednici potrebno i da što pre počne primena sporazuma sa Srbijom.

"U ovom trenutku ne vidim političku volju nijedne strane za sprovođenje sporazuma. Za Kosovo je dobro da se više fokusira na sebe i da ispuni obaveze koje je preuzelo. Ne pravite razliku ako uperite prst negde drugde. Barem je to stav glavnih institucija Evropske unije. Ako Kosovo želi da postane važan igrač u međunarodnoj zajednici, onda prvo mora da dokaže da je kredibilan igrač, ali to ne pokazuje", navela je.

Fon Kramon kaže da bi bila ispravna akcija Prištine da se specijalne jedinice kosovske policije potpuno uklone iz opštinskih objekata u opštinama na severu.

Ističe važnost sprovođenja sporazuma postignutih između Beograda i Prištine koji bi doveli do smirivanja situacije na severu.

"Haos koji je nastao na severu Kosova mora da se popravi. Po ovom pitanju već postoji dogovor i samo ga treba poštovati. Pre nego što pričate o srpskoj strani, bolje je da prvo izvršite svoje dužnosti", poručila je.

Izvor: Kosovo online/Teve 1; Foto: AP

KiMFon Kramon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva