:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 25, 2024   20:26

0

37

Fudbaleri Srbije pobedili Kipar, Tadić novi rekorder, Baždar debitovao

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Kipra rezultatom 1:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici, koja je odigrana u Larnaki.

Jedini gol na utakmici postigao je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Srbija je ušla angažovano u meč, a "orlovi" su poveli već u sedmom minutu. Lazar Samardžić je izveo slobodan udarac, a Milinković-Savić je pogodio mrežu domaćeg tima.

Srbija je u 11. minutu imala priliku da povede 2:0, ali Aleksandar Mitrović nije iskoristio penal. Golman kiparske reprezentacije Žoel Mol zaustavio je udarac srpskog reprezentativca.

Fudbaleri Srbije su imali više od igre do kraja prvog poluvremena, ali promene rezultata nije bilo.

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić ušao je u igru na startu drugog poluvremena umesto Samardžića. Tadić je večeras oborio rekord po broju nastupa u nacionalnoj selekciji, pošto je na meču sa Kiprom zaigrao 106. put u dresu Srbije.

On je na večnoj listi prestigao je Branislava Ivanovića, koji je odigrao 105 utakmica u dresu nacionalnog tima. 

Fudbaleri Kipra su zaigrali angažovanije u drugom poluvremenu, a domaći fudbaleri su u 64. minutu propustili priliku da izjednače, pošto je Joanis Pitas pogodio stativu. Anderson Koreja nije uspeo u nastavku akcije da zatrese mrežu Srbije.

Fudbaler Partizana Samed Baždar debitovao je za selekciju Srbije, pošto je u 76. minutu zamenio Sergeja Milinković-Savića.

Srbija je prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imala u 87. minutu. Luka Jović je  pokušao da pogodi donji levi ugao domaćeg tima, ali je bio neprecizan. Novu priliku za "orlove" imao je Mijat Gaćinović tri minuta kasnije, ali je golman Kipra zaustavio njegov udarac.

Domaći fudbaleri su u narednom napadu imali veliku šansu da izjednače. Kiparski reprezentativac Kostas Pileas je bio sam ispred Predraga Rajkovića, ali je golman Srbije odlično intervenisao.

Srbija je uspela da sačuva vođstvo od 1:0 i da dođe do pobede.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva