:

:

TV Most

Foto: Pink.rs

clock

Mart 23, 2022   10:58

0

206

Garić: Kurtijev jeftin trik oko glasanja, Albanci su stručnjaci za paralelne strukture

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić izjavio je da "veruje u iracionalnost Aljbina Kurtija", kada ovaj poručuje da neće dozvoliti glasanje Srba na Kosovu 3. aprila.

On je za Televiziju Hepi rekao da postoji ogromna nadrealna slika kada slušate prištinske političare koji govore da su Albanci najstarija civilizacija na Balkanu, da pripadaju najrazvijenijem demokratskom društvu, da su spremni za učlanjenje u EU, da je kriminal prisutan samo u srpskim sredinama, a da su oni napredni predstavnici zapadne demokratije.

"Kada tome dodate aktuelne izjave iz EU vidite da je na snazi ogromna konfuzija. Albanci se uklapaju u taj ambijent na globalnom nivou i pokušavaju što više za sebe da izvuku. A stvarnost je drugačija. Zato će za njih Srbija uvek biti neprijatelj i oni od toga neće odustati", rekao je Garić.

On je istakao da je između kosovskih Albanaca i Srba stoji možda i čitav vek razdvojenosti.

"Kada su Srbi imali Dositeja Obradovića, Uroša Predića, Mokranjca, na Kosovu glavni albanski predstavnik bio je bandit Isa Boljetinac", rekao je Garić.

Prema njegovim rečima, Srbi sa Kosova su juče u Beogradu istakli mogućnost izlaska iz institucija Kosova jer su dovedeni do zida i moraju na neki način da signaliziraju koliko su ugroženi.

"Albanci to dobro razumeju jer su oni ti koji su uveli sve moguće paralelne strukture na Kosovu još u SFRJ, kako bi na priči o navodnoj ugroženosti ostvarili svoje separatističke ciljeve, i razumeju kada im se to kaže. Zato je Kurti odmah pozvao Srbe da ne rade to", ukazao je Garić.

Prema njegovim rečima, Kurti hoće pošto-poto da dobije priznanje od Srbije i samo to ga zanima.

"Ovo je njegov novi, jeftin trik, sa idejom da Beograd pošalje zvanično zahtev Prištini u vezi sa glasanjem Srba na izborima, da bi mogao posle da maše sa tim papirom da je dobio priznanje od Beograda. Verujem u iracionalnost Aljbina Kurtija da će do kraja insistirati da ne dozvoli izbore 3. aprila na Kosovu", naglasio je Garić i dodao da nije isključen i pokušaj izazivanja incidenata od strane Prištine u slučaju glasanja Srba.

Izvor: Kosovo online/Hepi TV

KiMGarićKurtiizboriglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva