:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 27, 2023   18:18

0

83

Gašić Micotakisu: Uvek smo tu za naš bratski grčki narod

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas da je Srbija uvek tu za "bratski grčki narod", nakon što je grčki premijer Kirijakos Micotakis zahvalio Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na slanju pomoći u borbi sa šumskim požarima koji već danima bukte širom Grčke.

Micotakis je prethodno na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, izrazio zahvalnost Srbiji i 38 srpskih vatrogasaca koji su sa 14 vozila na terenu i pomažu Grčkoj u borbi protiv šumskih požara. "Srbijo, hvala ti", napisao je Micotakis.

Ministar Gašić je na Instagramu poručio da je smo uvek tu za bratski grčki narod.

Na osnovu dogovora predsednika Srbije i grčkog premijera, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je ranije vatrogasno-spasilački tim od 38 članova u Grčku kao pomoć tamošnjim kolegama u borbi protiv ogromnih požara.

Među njima je 36 vatrogasaca-spasilaca i dva pripadnika medicinskog tima koji su tamo i radi bezbednosti srpskih pripadnika, ali i za slučaj da je potrebno pružiti pomoć lokalnom stanovništvu u Grčkoj.

Izvor: RTS, TV Most

Bratislav GašićGrčkapožariKirijakos Micotakis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva