:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2022   21:50

0

81

GO URA jednoglasno za konsultacije o manjinskoj vladi

Glavni odbor URA potpredsednika aktuelne vlade Crne Gore Dritana Abazovića dao je jednoglasno mandat rukovodstvu stranke da započne konsultacije sa političkim partnerima o razrešenju političke situacije u državi uz ocenu da je model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize.

Kako je saopšteno iz te partije, tranzicioni put koji se dogodio nakon izbora u avgustu 2020. godine morao je da se desi i bio je ispravan.

"Podržavali smo Vladu sve vreme, ona je bila sa mnoštvom mana, ali i nekim dobrim rezultatima, a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog saveta u Skupštini videlo se da ona ne može dalje nastaviti svoj put u postojećem formatu. URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome (Zdavko) Krivokapić i njegovi ministri su za to vreme hteli da URU izbace iz vlasti. Sve to vreme URA nije htela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet“, stoji u saopštenju, prenose Vijesti.

Na sednici je konstatovano i da je URA kao stranka spremna da ide u opoziciju i da to jasno i precizno saopštava.

U saopštenju se ističe i da "URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom".

"U toj vladi učešće će uzeti pre svega potpisnici Memoranduma, a u njoj neće biti mesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti. Evropska vlada nastaviće program "Evropa sad", učiniti ga održivim privući nove investicije što je neophodno za ekonomski rast i razvoj. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja“, navodi se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

URACrna GoraDritan Abazović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva