:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2020   13:18

0

128

Gojković: Odnosi Srbije i Kazahstana prijateljski

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa ambasador Kazahstana Gabitom Sizdikbekovim.

Gojković i Sizdikbek saglasili su se da su odnosi Srbije i Kazahstana tradicionalno dobri i prijateljski i izrazili spremnost na unapređenje bilateralnih odnosa u svim sferama i posebno jačanje saradnje u oblasti kulture i informisanja.

Gojković je zahvalila Kazahstanu na doslednom principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazila uverenje u nastavak te politike.

Ministarka i Sizdikbek razgovarali su o potpisivanju bilateralnog sporazuma u oblasti kulture, koji bi unapredio i razvio odnose dve zemlje na ovom polju.

Na sastanku je istaknuto da postoji mogućnost saradnje filmskih centara, nacionalnih biblioteka, kao i u oblasti prevođenja, kako kazaških autora na srpski, tako i naših književnika na kazaški jezik.

Gojković je ukazala da je sledeće godine 60 godina od kada je Ivo Andrić dobio nobelovu nagradu, što je prilika da se ponovo prikaže izložba posvećena Andriću u Nursultanu.

Gojković je rekla da postoji spremnost da se razgovara o inicijativama za saradnju Međunarodne organizacije turkijske kulture "Turksoj", a ambasador Sizdikbek je Gojković uručio medalju koju joj je dodelila ova međunarodna organizacija.

Ambasador je uručio pismo čestitke potpredsednici Vlade Srbije i ministarki kulture i informisanja, koje je uputila Aktoti Raimkulova, ministarka kulture i sporta Republike Kazahstan.

Izvor: Танјуг

GojkovićKazahstanSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva