:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2024   13:03

0

116

Gračanica: Na Svetski dan poezije, promocija zbornika „Od srca do srca – mladi pisci KiM”

Povodom Svetskog dana poezije, u Domu kulture Gračanica sutra će biti održana promocija zbornika „Od srca do srca – mladi pisci Kosova i Metohije“.

“Dan nakon početka proleća, slavimo i Svetski dan poezije, čija je svrha promocija čitanja stihova, pisanja i objavljivanja poezije širom sveta. Ovo je dan kada slavimo poeziju, i idealan dan za naše mlade pisce, čiji je zbornik konačno ugledao svetlost dana. Cilj ove promocije je da se mladim ljudima koji stvaraju književna dela pruži podrška i da njihova poezija bude vidljiva u svetu književnosti” kažu iz Doma kulture Gračanica”.

“Kosovo i Metohija je uspevalo da odoleva stradanju, teškim vremenima i svim dugogodišnjim ograničenjima kretanja i mišljenja. Uprkos tome, ovde na ovim prostorima su se iznedrili mnogi poznati pesnici, slikari, vajari, ali i mnogi drugi talentovani stvaraoci. Ovaj zbornik predstavlja ne samo književni rad, već i odraz duha vremena, snaga koja nas pokreće i introspekciju koja osvetljava najdublje ćoškove naših duša. Ovaj zbornik je ogledalo Kosova i Metohije, u čijem se odrazu možemo i sami ogledati”, dodaju organizatori.

Zbornik objedinjuje poetska ostvarenja Behare Maksuti (Gora), Miloša Filića (Kosovska Kamenica), Stefana Filipovića (Preoce), Milice Ilić ( Gračanica), Anabele Andrić (Plemetina), Anastasije Kostić (Gračanica) i Aleksandre Mihajlović (Zvečan).

Pored autora, o knjizi će govoriti Žarko Milenković – književni kritičar i Ljubica Vučić -priređivač zbornika.

Promocija počinje u 12 časova.

Izvor: T a n j u g

KosovoOd srca do srca – mladi pisci KiMGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva