:

:

TV Most

Foto: RTV

clock

Maj 16, 2021   15:31

0

122

Gračanica: Pozorištu lutaka iz Niša šest nagrada "Malog Joakima"

Pozorište lutaka iz Niša dobitnik je čak šest nagrada na 13. Festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim” koji je prethodne nedelje održan u Gračanici.

Laureat festivala je, prema odluci žirija, Pozorište lutaka iz Niša sa predstavom “Palčica” koja je dobila GRAN PRI, ali i nagrade za režiju, scenografiju, kostimografiju i glumačka ostvarenja. Posebno zadovoljstvo bilo je igrati za decu iz izolovanih sredinakoja su prvi put gledala predstave, ističu nagrađeni.

"To je bio poseban utisak igranja, osećali smo se posebno pa je i to doprinelo da tako igramo i osvojimo ovoliko nagrada. Da nismo imali tu povratnu informaciju iz publike, tu pozitivnu energiju, možda ne bismo tako ni odigrali”, kaže Aleksandra Pavlović, koja je nagrađena zaglumačko ostvarenje u prestavi “Palčica”.

Tročlani žiri u sastavu Jelena Janjatović, Ljubiša Barović i Boris Todorović doneo je odluku da nagradi i pozorišta iz Kragujevca, Vranja i Prištinsko narodno pozorište.

“Sve predstave koje smo videli su u velikoj produkciji , uz veliki angažman i uloženi trud, profesionalizam i novac i to je jedini način da deci zaokupi sva čula kako bi smo stvorili buduću kultivisanu publiku”, rekao je jedan od članova žirija glumac Ljubiša Barović.

Za organizatore najveći uspeh festivala ogleda se u činjenici da su deca iz svih krajeva Kosova i Metohije uživala u predstavama profesionalnih pozorišta.

“Ovoliki broj dece iz svih krajeva na KiM od kojih su mnogi po prvi put imali priliku da budu u pozorištu da prisustvuju profesionalnim pozorišnim predstavama to je najveći uspeh i nagrada za sve nas kako za organizatore tako i za pozorišta koja su dolazila na festival”, navodi direktor Prištinskog narodnog pozorišta Predrag Radonjić.

U čast nagrađenih u Domu kulture je izvedena predstava pozorišta iz Kruševca “Tri praseta”, čime je “Mali Joakim” zvanično završen.

Izvor: RTV

KIMMali JoakimPozorište lutaka iz Niša
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva