:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2022   17:52

0

143

Gračanica: Saniran trotoar ispred manastira, uklonjena deponija i uređena Romska ulica

Čista i uređena Gračanica jedan je od naših prioriteta, poručila je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić prilikom obilaska radnika JKP „Ekologija“ na terenu.

Predsednica Šubarić, u pratnji direktora JKP „Ekologija“ Dejana Dimitrijevića, obišla je radove na sanaciji i uređenju trotoara u neposrednoj blizini manastira Gračanica, u ulici „Kneza Lazara“, glavnoj ulici u Gračanici.

Nephodan materijal obezbeđen je preko Odeljenja javnih službi opštine Gračanica, dok su radove na uređenju pešačke staze ispred manastira Gračanica obavile ekipe „Ekologije“.

Prema rečima predsednice Šubarić, Opština je zajedno sa „Ekologijom“ pokrenula sanaciju trotara koji su tokom vremena ili usled mnogih radova oštećeni.

„U narednom periodu potrudićemno se da nastavimo sa ovakvim radovima kako bi uredili pešačke staze u našoj Gračanici“, rekla je Šubarić.

Predsednica Šubarić i direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević potom su obišli Romsku mahalu u Gračanici gde su radnici tog komunalnog preduzeća uklonili divlju deponiju i kompletno uredili „Romsku ulicu“. Prisutan je bio i predstavnik Roma Gazmen Salijević koji se predsednici Šubarić zahvalio na poseti i komunalnom uređenju tog naselja.

Predsednica Šubarić kaže da je izašla na teren kako bi se upoznala sa svakodnevnim aktivnostima komunalnog preduzeća, da obiđe zaposlene i pruži podršku za njihov svakodnevni trud da Gračanicu održe čistom i uređenom.

Tom prilikom je istakla da je lepo što se javne površine uređuju, ali da i sami građani moraju da povedu računa o prostoru u kome žive.

Direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević podsetio je da ovo preduzeće svakodnevno uklanja smeće sa ulica Gračanice i sa divljih deponija, a sve u cilju lepše životne okoline, te da ostaju posvećeni tom cilju.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicaŠubarićmanastir Gračanica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva