:

:

TV Most

Foto: kallxo.com

clock

Decembar 27, 2018   17:08

0

468

Gračanica: Sudar minibusa i policijskog auta, povređeni učenici

U ranim jutarnjim satima dogodila se saobraćajna nesreća  u Gračanici  na magistralnom  putu Priština –Gnjilane.

Do direktnog sudara između policijskog džipa i školskog autobusa je došlo jutros oko 6:30 u blizini kružnog toka u Gračanici, potvrdio je komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Školski minibus, koji svako jutro prevozi decu iz Donje Brnjice do Gračanice u srednje škole, sudario se sa policijskim vozilom ispred kružnog toka  u Gračanici. Prema informacijama iz Hitne pomoći, osmoro  dece i dvojica policajaca su povređeni.

Dežurni lekar dr Dalibor Stojanović potvrdio je za RTV Gračanica da je osmoro dece lakše povređeno i da su odmah hospitalizovani na odeljenje Hirurgije u Gračanici,kao i dva policijca koji su prebačeni Urgentni centar u Prištini.

Popović obišao povređene učenike u saobraćajnoj nezgodi

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je povređene učenike i vozača autobusa u saobraćajnoj nesreći u Gračanici.

Predsednik Popović se lekarima bolnice u Gračanici zahvalio na svemu što su učinili za njih.

„Zdravsteveno stanje povređenih je dobro, na lečenju je dvoje učenika i vozač autobusa i najvažnije je da se svi oporavljaju. Uverio sam se da su im uslovi dobri i sve je kako treba što se tiče njihove nege, pa se nadamo da će veoma brzo biti pušteni kući“, kazao je Popović.

On je kazao da će narednih dana policija izađi i sa rezultatima istrage saobraćajne nesreće, koja se jutros oko 6.15 časova dogodila na kružnom toku u Gračanici, kada je policijski automobil naleteo na minibus, u kojem su se nalazili učenici iz Donje Brnjice.

„Opština će se potruditi da učenicima obezbedi novi prevoz“, dodao je predsednik Srđan Popović. Zajedno sa njim povređene je obišao i direktor zdravstva Aleksandar Popović.

Prof. dr Bratislav Lazić kazao je da je nakon saobraćajne nesreće u bolnici hospitalizovano desetoro povređenih.

„Sedmoro zbrinutih otupšeno na kućno lečenje, a troje je zadržano radi praćenja njihovog stanja. Njihovo stanje je stabilno u ovom trenuktu i očekujemo da ćemo ih nako opservacije i detaljnih kontrolnih pregleda tokom sutrašnjeg dana otpustiti iz bolnice“, kazao je Lazić.

Izvor: Radio Gračanica

gračanicasudarpovređeni učenici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva