:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2019   14:22

0

219

Građani bojkotuju robu koju šalje Priština

U sve četiri opštine na severu KiM, situacija od juče se nije promenila. I dalje su sve trgovine i ugostiteljski objekti pod ključem, ne rade ni taksisti ni benzinske stanice, kao ni apoteke. Na ulicama je primetan mali broj ljudi. Kamioni sa albanskom robom i danas su došli u Bošnjačku Mahalu, ali niko od Srba nije pokazao interesovanje za trgovinu.

Nijedan prodajni objekat bilo koje robe na severu Kosova ne radi od juče u znak protesta zbog otežanih uslova poslovanja, prouzrokovanih uvođenjem taksi od 100% na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Građani su se tokom prethodne nedelje snabdeli osnovnim životnim namirnicama u izvesnoj meri. Predsednik Udruženja privrednika sa severa Kosova i Metohije Radoš Petrović kaže da će ova situacija u kojoj je građanstvu izuztetno teško, biti nastavljena dok se nešto po pitanju taksi ne preduzme.

Pored prehrambenih, u ovim opštinama ne rade ni prodavnice druge robe – benzinske pumpe, apoteke, butici, parfimerije, gvožđare kao ni ugostiteljhski objekti i taksi udruženja.

Izvor: TV Most

kamionirobabojkot
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva