:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2020   8:25

0

135

"Grafest" u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici

Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "GRAFEST", deveti po redu, biće u naredna tri dana održan u Domu kulture "Gračanica" i Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

 

U takmičarski deo programa ove godine selektorka Nevena Matović uvrstila je 15 dokumentarnih filmova i televizijskih formi, u okviru postojećih produkcija na Кosovu i Metohiji, a najbolje će plaketama i određenim novčanim iznosom nagraditi žiri u sastavu: Svetlana Popović, Zoran Popović, Ivana Vanovac i Đorđe Jevtić.

U revijalnom delu programa biće prikazana tri najnovija ostvarenja iz domaće produkcije: „Speleonaut – Pod kamenim nebom“ Sonje Đekić, „Pripadnost“ Tee Lukač i „Blizanci satkani od sna“ Seada Šabotića i Lee Vahrušev.

Filmovi iz takmičarskog dela programa biće prikazivani svaki dan od 14 časova, dok su projekcije filmova iz revijalnog dela programa zakazane za 17 časova.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, ali je zbog vanrednih mera koje su na snazi, broj posetilaca ograničen (30 % kapaciteta), a prisustvo moguće samo uz poštovanje mera zaštite, naglašavaju organizatori.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMGrafestKosovska MitrovicaGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva