:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2020   17:53

0

193

Grenel sa privrednicima o daljem ekonomskom rastu

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel sastao se danas u Beogradu i sa vodećim privrednicima sa kojima je razgovarao o značaju rešavanja zamrznutog konflikta i daljeg ekonomskog rasta zemalja regiona.

"Ambasador Grenel se sastao sa vodećim privrednicima danas u Beogradu sa kojima je razgovarao o neophodnosti da se što pre okonča zamrznut konflikt koji usporava rast zemalja regiona i smanjuje potencijal za inovacije i nove investicije. Sada je pravo vreme za napredak", objavljeno je na tviter nalogu Ambasade SAD u Beogradu, prenosi portal Kosovo online.

Grenel je ranije danas razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, između ostalog, i o unapređenju životnog standarda i boljeg ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja u regiona.

On je u Beograd stigao iz Prištine, gde je takođe ukazao na značaj ekonomskog razvoja, pogleda u budućnost i ostavljanje politickih tema u prošlosti.

Tači pozdravio izjavu Grenela o obnovi železnice BG-PR

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, pozdravio je današnju izjavu izaslanika američkog predsednika za dijalog, Ričarda Grenela u Beogradu o ponovnom aktiviranju železničkog saobraćaja na relaciji Beograd - Priština i ocenio da bi to bio veliki korak ka potpunoj normalizaciji odnosa, javlja Танјуг.

„Pozdravljam napore da se oživi železnička veza između Kosova i Srbije, što bi bio važan korak ka punoj normalizaciji. Hvala američkom predsedniku Donadlu Trampu i specijalnom predstavniku Ričardu Grenelu na njegovoj posvećenosti izgradnji mira i prosperiteta u regionu “, napisao je Tači na svom tviter nalogu.

Grenel se danas u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a juče je boravio u Prištini, gde je razgovarao sa Tačijem i liderima dveju najuticajijih albanskih partija, Pokreta Samoopredeljenje i DSK, Aljbinom Kurtijem i Isom Mustafom.

Izvor: Танјуг, Kosovo online

ГренелТачипривреда
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva