:

:

TV Most

Foto: Europol

clock

Septembar 11, 2020   17:53

0

156

Haško tužilaštvo istražuje slučaj dosijea koji su dospeli kod veterana OVK, moguća hapšenja

Dosijei koji su doneti u kancelariju Organizacije ratnih veterana OVK neće istraživati Specijalno tužilaštvo u Prištini, već iz Haga, prenosi Gazeta Ekspres.

Specijalno tužilaštvo Kosova najavilo je da se neće baviti istragom slučaja sa dosijeima, koje je maskirani čovek doneo u kancelarije Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju, slučaj istražuje Specijalizovano tužilaštvo u Hagu.

"Specijalno tužilaštvo Kosova primilo je brojna pitanja u vezi sa istragom dostave dokumenata Organizaciji ratnih veterana OVK, koja se potencijalno tiču Specijalnog tužilaštva u Hagu. Specijalizovano tužilaštvo u Hagu trenutno istražuje slučaj. Specijalno tužilaštvo Kosova spremno je da pomogne, ako se tako nešto zatraži", ističe se u saopštenju.

Ove sedmice kancelarija Organizacije ratnih veterana OVK objavila je da je maskirana osoba ostavila 4.000 dosijea u vezi sa slučajevima kojima će se baviti Haški tribunal.

Specijalno tužilaštvo upozorava da bi otkrivanje dosijea i informacija o svedocima moglo rezultirati zatvorom, prema Krivičnom zakonu Kosova.

"Specijalno tužilaštvo Kosova obaveštava javnost da neovlašćeno otkrivanje poverljivih dokumenata ili informacija u vezi sa zaštićenim svedocima znači kršenje Krivičnog zakonika Kosova i može se kazniti zatvorom", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Onlajn

Specijalni sudHagratni zločinidosijeaKosovoOVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva