:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 16, 2024   11:21

0

30

Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji zbog incidenta u Pančevu

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) uputilo je protestnu notu Srbiji, zbog, kako navode, napada na četvoricu hrvatskih državljana u blizini jednog lokala u Pančevu.

U saopštenju MVEP se navodi da su u tom ničim izazvanom "teškom napadu" napadnuta četiri državljana Hrvatske i dva državljana Srbije, koji su stali u njihovu odbranu. Napad se, dodaju, dogodio 13. aprila ove godine.

"MVEP izražava najoštriju osudu ovog čina, koji je prema dostupnim informacijama očito nacionalno i etnički motivisan", navodi se u saopštenju i dodaje da očekuju "hitnu i jasnu javnu osudu tog napada od zvaničnika Republike Srbije".

MVEP traži da im se hitno dostave sve relevantne informacije vezane za postupanje policijskih i pravosudnih tela Srbije u ovom konkretnom slučaju, kao i primereno kažnjavanje počinilaca.

Napadači su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, a pritvor do 30 dana Viši sud je odredio osumnjičenom Ž. M. zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva