:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2020   12:48

0

399

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ proslavlja slavu Svetog Vasilija Ostroškog

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ proslavlja danas svoju slavu Svetog Vasilija Ostroškog. Članovi i prijatelji organizacije iz Srbije, Republike Srpske, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske, Kanade, Nemačke, Austrije, Australije, Crne Gore, Švedske i Norveške okupili su se u svojim parohijama, presekli slavski kolač i osveštali žito.

„Iz godine u godinu slavu saborno proslavljamo u sve većem broju gradova širom sveta. Srce nam je ispunjeno što smo se u ovom broju sabrali oko činjenja dobrih dela" - izjavio je Igor Rašula, predsednik organizacije „Srbi za Srbe“.

„Srbi za Srbe“ nisu ni u ovim danima zaboravili naš narod na Kosovu i Metohiji. Nedavno je u Metohiju preko Eparhije raško-prizrenske, a na predlog manastira Dečani, poslato 18 tona brašna. Brašno je podeljeno porodicama u Orahovcu, Velikoj Hoči, Goraždevcu, Osojanu i ostalim povratničkim mestima. Prethodno je za zaposlene i korisnike narodnih kuhinja „Majka devet Jugovića“ na Kosovu i Metohiji poslato i 1.200 zaštitnih maski, a uskoro će biti realizovana i tradicionalna velika Vaskršnja akcija. Pri samom kraju je i izgradnja kuće za porodicu Ristić iz sela Janina Voda, a u toku su radovi i na kući porodice Nasković iz Odevca što takođe finansira ova organizacija.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva