:

:

TV Most

clock

April 07, 2022   10:06

0

176

Humanitarna predstava za pomoć malom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja

Dom kulture „Gračanica“ i Amatersko pozorište „Janićije Popović“ se pridružuju akciji „Da Vukan pobedi SMA!“. Mladi glumci izvešće humanitarnu predstavu „Misterija nestalog jajeta“ za pomoć malom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja.

Vukan Stoiljković je sedmomesečna beba iz Vranja kojoj je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) i za čije lečenje je potrebno 2 miliona evra. Spinalna mišićna atrofija (SMA) je retka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest. Deca sa SMA se rađaju bez SMN1 gena, a bolest se manifestuje postepenom, ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što je hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Predstava „Misterija nestalog jajeta“ je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje kao i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Kodija i ostale. Predstava govori i o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi.

Uloge:

Hari Džonson, privatni detektiv – Mateja Dimitrijević

Matilda sekretarica, gorila – Janja Vujović

Mari Kanarinac kanarinac, pomalo luda – Natalija Josifović

Rajka  Papagajka, papagaj – Petra Marković/Petar Milenković

Flamingo Rouz, balerina – Helena Dimitrijević

Ma Rabu, domorodac – Anastasija Perić

Brunhild Straus, doktor nauka – Tijana Petrović

Kodil  De Nil, ženski krokodil – Helena Popović

Kvočka, brižna majka – Dunja Živić

Animator lutaka – Dimitrije Zdravković

Predstava će biti igrana u petak 8. aprila. 2022. godine u terminu od 12 časova u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“

Cena karte: 100 dinara.

Ovo je ujedno i poziv za sve koji mogu da dođu i pomognu malom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja da što pre pobedi bolest i ponovo nastavi normalan život.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu malom Vukanu mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun 160-6000001381533-66 i devizni račun 160600000138150165

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMVukan Stoiljkovićhumanitarna predstavaAmatersko pozorište "Janićije Popović"Dom kulture Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva