:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Januar 19, 2020   17:39

0

35

Ilarion: Zablagodarimo Bogu koji nas je primio u svoj život, u svoj dom

Tradicionalnim pozdravom „Bog se javi“, iguman manastira Draganac otac Ilarion pozdravio je više od stotinu vernika koji su danas prisustovali liturgiji služanoj u čast jednog od najvećih hrišćanskih praznika Bogojavljenja.

Ilarion je pozvao prisutne da zablagodarimo Bogu koji nas je primio u svoj život, u svoj dom.

„Postavlja nam trpezu da jedemo, čisti nas, omiva nas, brine o nama, daje nam kao otac koji nas voli sve što nam je potrebno“, poručio je otac Ilarion.

Po njegovim rečima mi, nažalost, nismo svesni dara koji nam je dat, nismo svesni da smo omiveni i očišćeni, da su nam otvorena vrata u večni život. 

„Nismo svesni da ono što sada doživljavamo da je zapravo život samoga  gospoda Hrista stradalog i vaskrslog, prethodno krštenog, vaznesenog na nebesa, koji sedi sa desne strane oca i koji nam u svetoj liturgiji dolazi u susret. Sećajmo se toga i čistimo svoj um. Kao što smo se krštenjem očistili greha, tako treba, uz blagodati Božje, koja nas je osenila i vodokrštenje, da svakoga dana čistimo svoje pomisli i da imamo samo jednu misao: sve naše sile životne da budu usmerene samo na gospoda Isusa Hrista, jer u njemu je sva punoća božanstva telesnog. U njemu je sve što nam je potrebno, a to možemo da vidimo samo ako imamo duha svetog“, rekao je u besedi otac Ilarion.

Liturgiji u manastiru Draganac prisustovalo je više od stotinu vernika, a devet srpskih porodica iz Kosovskog Pomoravlja prijavilo je „kumstvo“ ove godine, u čijim će se domovima nalaziti Časni krst, donoseći mir, ljubav i sreću svim ukućanima.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva