:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 30, 2021   11:25

0

137

Indeks onlajn: Rama podneo ostavku na mesto komandanta KBS

Rahman Rama podneo je ostavku na mesto komandanta tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), preneo je prištinski Index onlajn.

Izvori tog portala rekli su da je Rama predao ostavku u predsedništvu privremenih prištinskih isnstitucija i da će Ramu naslediti Baškim Jašari.

Baškim Jašari je iz porodice Jašari iz Prekaza, iz koje potiče Adem Jašari, osnivač tzv. OVK, koji je i pre početka sukoba na KiM predvodio grupu koja je izvodila napade na bezbednosne snage Srbije.

Mediji na albanskom nedavno su preneli da je procedura za Raminu smenu pokrenuta pre dva meseca, nakon sukoba sa ministrom odbrane privremenih prištinskih institucija Armendom Mehajem.

Do nesuglasica je, prema tim navodima, došlo 18. septembra, dve noći pre akcije kosovske policije na severu KiM, kada je zabranjen ulazak na KIM vozilima sa srpskim registraskim tablicama jer je Priština tražila uspostavljanje reciprociteta kada je reč o registarskim tablicama.

Kako su mediji prenosili, Mehaj je tada naredio komandi tzv. KBS da ofarba četiri američka vojna oklopna vozila u plavo, sa obrazloženjem da će biti koristišćena kao podrška policijskoj akciji na severu KiM, ali je Rama to odbio.

To nije dozvoljeno prema sporazumu o isporuci vozila iz SAD, prema kojem su tzv. KBS krajnji korisnik vozila, što je potvrđeno i prošle nedelje, kada je, kako su mediji preneli, ambasada SAD u Prištini podsetila vladu u prištini da oprema koju su SAD dodelile KBS ne može biti data nijednoj drugoj bezbednosnoj organizaciji.

Izvor: Танјуг

KiMKBSRahman Ramaostavka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva