:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Februar 17, 2020   12:46

0

25

Izdata nova upozorenja zbog poplava u Velikoj Britaniji, jedna žena nestala

U Velikoj Britaniji izdato je danas u tri okruga u Engleskoj nekoliko upozorenja za opasnost od velikih poplava, što znači da postoji opasnost po život, a za veruje se da je jedna žena iz Vortčestšira stradala u poplavama.

U tim okruzima velike oluje već su izazvale poplave i nestanak struje, a britanski sekretar za životnu sredinu Džordž Justis saopštio je: "Nikada nećemo biti spremni da zaštitimo svaku kuću pojedinačno zbog prirode klimatskih promena i činjenice da vremenski uslovi postavu sve ekstremniji, međutim učinili smo sve što možemo sa značajnom sumom novca i imaćemo još".

Inače, pet upozorenja na velike poplave izdato je u Vorčestširu, Herfordširu i Šropširu.

Stanovnici pojedinih delova u Velsu i zapadnoj Engleskoj danas su počeli da raščišćavaju posledice nakon što su poplavljeni putevi, železničke pruge, kuće i prodavnice.

BBC prenosi da policija traga za ženom koja je nestala u poplavama u Vortčestširu, ali je to opisala pre kao akciju "otkrivanja tela nego spasavanja".

Policija, naime, od nedelje popodne traga za ženom, nakon što je ona uputila poziv u pomoć zbog nevolje i tečkih uslova u kojima se našla u Tenburi Velsu, dok je muškarac iz istog mesta spašen i poslat u bolnicu.

U akciji potrage za nestalom ženom učestvuje i helikopter.

U Harefordu je danas u toku evakusacija stanovnika čamcima, a mnoge porodice sa sobom su ponele i svoje kućne ljubimce.

Tokom vikenda u pojedinim delovima Britanije izmereni su i udari vetra jači od 145 kilometara na sat sa 150 milimetara kiše, a meteorolozi kažu da nivo reka u pojedinim delovima severne Engleske još nije dostigao maksimum.

U gradu Jork vlasti su postavili više od 4.000 vreća sa peskom, jer je nivo reke Rover Ouz nastavio da raste i očekuje se da će dostići vrhunac u utorak.

Izvor: Танјуг

Velika Britanijapoplave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva