:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2020   14:53

0

53

Izrael zainteresovan za razvoj ukupnih odnosa sa Srbijom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Izraela Jahela Vilana i naglasila da, naročito u oblastima ekonomije, investicija i IT sektora, postoji prostor za jačanje odnosa dve zemlje.

Sagovornici su se saglasili da će skoro otvaranje kancelarije Privredne komore Srbije i Ministarstva ekonomije u Jerusalimu u mnogome doprinet boljem korišćenju potencijala ekonomske saradnje dve zemlje.

Brnabićeva je izrazila dobrodošlicu ambasadoru Vilanu, poželevši mu uspešan diplomatski mandat u Srbiji i izrazila uverenje da će se nastaviti aktivnosti na planu daljeg razvoja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ona je naglasila da naročito u oblastima ekonomije i investicija, kao i IT sektora postoji prostor za dalje svestrano jačanje odnosa i dodala da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj svih oblika obostrano korisne saradnje.

Takođe, premijerka je istakla važnost danjeg unapređivanja političkog dijaloga dve države, kao i razmene poseta na najvišem nivou.

Ambasador Vilan je naglasio da je Izrael zainteresovan za razvoj ukupnih odnosa sa Srbijom i dodao da unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji otvara prostor za nova ulaganja izraelskih firmi i povećanje obima trgovinske razmene.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva