:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2022   15:58

0

124

Javna rasprava o strategiji za mlade u Kosovskoj Mitrovici

Javna rasprava o Predlogu strategije za mlade u Srbiji za period od 2022. do 2030. godine održana je danas onlajn u Kosovskoj Mitrovici, a na raspravi su učestvovali mladi iz naše južne pokrajine, koji su svojim konstruktivnim predlozima i sugestijama dali značajan doprinos u kreiranju nove strategije za mlade.

Javnoj raspravi o koja je održana i u Novom Pazaru, Užicu, Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici je prethodio jednogodišnji širok i transparentan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama koji se odvijao kako onlajn, tako i kroz direktne susrete, čime je postignut širok konsultativan proces sa mladima i svim zainteresovanim stranama, saopštilo je Ministarstvo omadine i sporta.

"Na ovaj način smo omogućili mladima i onima koji rade sa mladima, i za mlade, da budu ravnopravni učesnici u procesima donošenja i sprovođenja odluka u svim oblastima koje ih se tiču, a posebno kada se radi o ovako važnom strateškom dokumentu", navodi se u saopštenju.

Tokom celog procesa konsultacija mladi su izneli niz konkretnih predloga koji će doprineti da zajedničkim snagama ostvarimo cilj - još bolji, kvalitetniji i sadržajniji život mladih koji će aktivno učestvovati u svim sferama društvenog života.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMKosovska Mitrovicastrategija za mladejavna rasprava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva