:

:

TV Most

Foto: MZZP

clock

Maj 09, 2020   9:48

0

247

Jevtić povodom Dana pobede i Dana Evrope: Put ujedinjenja i pomirenja jedini put kojim moramo ići

”Ponosno vam čestitam Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope, jer se kroz istoriju pokazalo da je uvek najvažnije biti na strani istine i pravde upravo zato što se jedino na taj način može očuvati mir i sloboda, koja je simbol obeležavanja ovih praznika”, kaže ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, čestitajući 9. maj Dan pobede i Dan Evrope.

Jevtić dodaje da nakon 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i 70 godina od Šumanove deklaracije, kojom je Evropa ujedinjena, osnovni cilj svih naroda treba i danas da bude zasnovan na  principima da je put ujedinjenja i pomirenja jedini put kojim trebamo ići, jer je to put bolje budućnosti za sve.

Danas se sećamo velikih žrtava kojim je plaćena sloboda u nadi da u budućnosti nikada ne bude izgubljen niti jedan život u bilo kom ratu.

Kao ministar za zajednice i povratak želim i danas da iskažem iskreno uverenje da ako kao društvo želimo da sledimo osnovne pricipe Evropske unije, moramo omogućiti reintegraciju i povratak prognanih i raseljenih u svoje domove na Kosovu, kako bi i oni uživali sva zagarantovana prava i slobode, ističe ministar Jevtić u svojoj čestitki.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMJevtićDan pobede nad fašizmomDan Evrope
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva