:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Dalibor Jevtić

clock

Jul 10, 2023   19:23

0

107

Jevtić: Tražimo da se ispita pozadina "spiska za hapšenje" Srba iz Štrpca

Članovi opštinskog Odbora za bezbednost u zajednici Opštine Štrpce usvojili su zahtev koji će podneti Tužilaštvu i Kosovskoj policiji da se ispita pozadina navodnog "spiska za hapšenje" Srba iz te opštine. Na sednici tog Odbora, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić, informisao je članove o postojanju navodnog "spiska za hapšenje" građana Štrpca.

 

Jevtić, ujedno i predsedavajući Odbora preneo je da se rukovodstvu opštine, ali i njemu, javilo više zabrinutih građana sa pitanjem o navodnom "spisku za hapšenje" koji kruži društvenim mrežama.

Istakao je da je postojanje takvog spiska uznemirilo i njega i ostale žitelje Štrpca.

"Kako  se ne bismo bavili onim što je možda nekome i bio cilj, da na osnovu ’rekla-kazala’ načina doturanja određenih informacija, želimo da institucije urade svoj deo posla i da nam daju odgovore na pitanja koja ćemo postaviti", rekao je Jevtić.

Istakao je da je, kao predsednik opštine, veoma zabrinut, usled svega što se u poslednje vreme dešava na teritoriji Štrpca.

Istakao je da je obaveza nadležnih u opštini, ne samo da u ovom slučaju, izađu u susret zahtevima građana da se po ovom pitanju postupa, već da kao Opština, institucionalnim delovanjem spreče delovanje pojedinaca ili grupe čiji je cilj suprotan od interesa opštine.

"A, interes opštine Štrpce je stabilnost, mir i slobodan život svakog pojedinca", kazao je Jevtić, i pročitao zahtev koji su članovi Odbora jednoglasno usvojili.

"Opštinski Odbor za bezbednost u zajednici, na današnjoj sednici, a usled velike zabrinutosti građana povodom pojave ’spiska za hapšenje’ sa imenima građana Štrpca, zahteva od nadležnih institucija, tužilaštva i policije da pokrenu zvaničnu istragu povodom ovog događaja", stoji u zahtevu.

Pored toga, pozivaju se građani da u potpunosti sarađuju sa nadležnim organima, i pruže sve informacije na koji način i od strane kojih lica je spisak dospeo među građane opštine Štrpce.

Takođe, u cilju istine, pravde i zakona potrebno je instuitucionalnim delovanjem sprečiti bilo kakvo delovanje pojedinaca ili grupe, koji iz političkih razloga šire dezinformacije koje dovode do uznemirenosti građana, stoji u zahtevu.

"Opštinski Odbor za bezbednost u zajednici poziva nadležne institucije da o rezultatima istrage obaveste predsednika Odbora, koje će nakon toga informisati članove", dodaje se u zahtevu.

Jedna od tema današnje sednice bila je i bezbednosna situacija u Štrpcu, a izveštaj je podneo komandir Policijske stanice Dragan Stevanović, koji je rekao da je trenutna situacija stabilna, da je stopa kriminaliteta na nivou prošle godine, a da je povećan broj slučajeva porodičnog nasilja.

Izvor: Kosovo Onlajn

Dalibor JevtićŠtrpce
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva