:

:

TV Most

clock

Februar 02, 2021   14:57

0

59

Joksimović: Nova metodologija za efikasniji proces

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o evropskim integracijama Srbije, ali i o bilateralnim odnosima i pitanjima značajnim za stabilnost i povezivanje u regionu.

Joksimović je sagovorniku prenela očekivanja Vlade Srbije da se tokom ove godine ubrza dinamika pregovaračkog procesa.

"Nova metodologija pregovora o članstvu u EU treba da doprinese da oni budu efikasniji i kredibilniji", kazala je Joksimović, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije.

Istakla je da je uverena da će i Austrija podržati nastojanja da što pre bude razrađen novi klasterski model pregovaranja a za koji je, kako kaže, Srbija spremna jer je na vreme ušla u aktivan i konstruktivan dijalog sa Evropskom komisijom i državama članicama i radila na adaptaciji pregovaračkih struktura.

Joksimović je ukazala na značaj održavanja političke međuvladine konferencije, kao bitnog elementa novog pregovaračkog formata, na kojoj bi se na visokom političkom nivou, sa EK i državama članicama, razmotrili principi primene nove metodologije, kao i najvažniji reformski planovi Vlade Srbije i njihova realizacija, a u kontekstu pregovora o članstvu u EU.

Takođe, izrazila je očekivanje da će dosadašnja značajna postignuća Srbije u procesu evropskih integracija biti uvažena u punoj meri i da će biti dobra osnova za brži napredak po klasterima.

Ambasador Luteroti izjavio je da se Austrija principijelno zalaže za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i Srbije, posebno kao važnog partnera Austrije i EU za stabilnost i otpornost Evrope u celini.

Luteroti i Joksimović su se složili da je Srbija u toku prethodne godine pokazala da je spremno ušla u usvajanje i sprovođenje najvažnijih novih politika EU za novi inkluzivan rast - Zeleni dogovor, digitalizacija, transportno i infrastrukturno povezivanje i održivi razvoj.

Joksimović se zahvalila na doslednoj podršci Austrije evropskoj budućnosti Srbije, kao i aktivnoj podršci kl?učnim reformama kroz projekte koji se realizuju posredstvom Austrijske agencije za razvoj, a iz fondova EU.

Izvor: Танјуг

Jadranka JoksimovićevrointegracijeNikolaus Luteroti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?