:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Novembar 23, 2021   9:41

0

147

Jović: Nema potvrde da među stradalima ima državljana Srbije; MSP Albanije: Svi stradali su Albanci iz Severne Makedonije

Ambadador Srbije u Sofiji, Željko Jović, izjavio je danas da još uvek nema nijedne zvanične potvrde da među stradalima u nesreći severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj ima državljana Srbije.

Jović je za Танјуг rekao da je ambasada u kontaktu sa nadležnim bugarskim institucijama, uključujući Ministasrtvo spoljnih poslova i saobraćajnu policiju, ali da niko do sada nije dao nijednu zvaničnu potvrdu da među stradalima ima srpskih državljana.

''Sve spekulacije iz medija se, prema mojoj pretpostavci, baziraju na spiskovima putnika koji je imala turistička agencija. Veliko je pitanje ko je zaista bio u autobusu, u medijima se spekuliše da su se prepakivali iz autobusa u autobus, jer su četiri autobusa krenula iz Turske'', rekao je Jović.

Prema informacijama, poslednja stanica autobusa je bila na jednoj benzinskoj pumpi blizu Sofije, pa se pretpostavlja da je tu moglo doći do prelaženja putnika iz jednog autobusa u drugi.

Jović je kazao da je bugarski ministar policije sa lica mesta izjavio da je slika ''katastrofalna'' i da su stradali izgoreli do neprepoznatljivosti, a da je jedina moguća identifikacija putem DNK analize.

09:52 - Džačka: Svi stradali su Albanci iz Severne Makedonije

Albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka izjavila je da su žrtve današnje nesreće u Bugarskoj, u kojoj je stradalo 46 osoba, Albanci iz Severne Makedonije.

Ona je to napisala na svom Fejsbuk nalogu, uz izraze saučešća porodicama preminulih i dodala da su Albanija i Severna Makedonija "bliske u ovim teškim trenucima".

U Bugarskoj je jutros oko 3 sata stradalo najmanje 46 osoba kada se zapalio autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama na auto putu od Sofije do Blagojevgrada.

Povređeno je sedam osoba, koje su zbrinute u bolnici "Pirogov" u Sofiji.

Izvor: Танјуг

nesrećaSeverna MakedonijaBugarskaJovićžrtveAlbanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva