:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2019   7:01

0

352

JP "Mreža Most": Nedopustivo zastrašivanje, pretnje i napadi na novinare i uništavanje imovine Javnog Servisa

Javno preduzeće "Mreža Most" najoštrije osuđuje divljački upad Boška Obradovića i njegovih pristalica u zgradu RTS-a. Radnici TV Most, Radio Kosovske Mitrovice, RTV Puls i RTV Gračanica smatraju nedopustivim zastrašivanje, pretnje i napade na novinare i uništavanje imovine Javnog Servisa, a sve u ime demokratije.

Svako ima pravo da bude nezadovoljan uređivačkom politikom bilo kog medija, ali ne i da necivilizacijski i brutalno ugrožava pravo na rad novinara i drugih medijskih radnika, kao i njihovu bezbednost.

Dajemo punu podršku kolegama sa RTS-a, solidarišemo se sa njima i tražimo od nadležnih organa da preduzmu sve neophodne mere kako bi se zaštitili medijski radnici, nasilnici sankcionisali, a RTS-u i drugim medijima omogućilo normalno funkcionisanje, navodi se u saopštenju JP Mreža Most.
Ne želimo da se pitamo hoće li i kakve korake prema medijima čije im se izveštavanje eventualno ne bude dopalo, preduzeti Obradović i njemu slični nasilnici i huligani. Očekujemo takođe najhitnija i najoštrija reagovanja strukovnih i novinarskih udruženja.

Izvor: TV Most

JP Mreža Mostosuda upada u RTS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva