:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2023   20:23

0

108

Kamala Haris: Putinov potencijalni sastanak sa Kimom bio bi ogromna greška

Potpredsednica SAD Kamala Haris izjavila je danas da bi potencijalni sastanak severnokorejskog lidera Kim Džong Una sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bio ''ogromna greška''. 

"Mislim da bi to bila ogromna greška. Kada pogledate ničim izazvan rat Rusije protiv Ukrajine i ideju da će Rusiji isporučivati municiju, pa, predvidljivo je gde će to završiti", istakla je Haris za Si-Bi-Es.

Ona je dodala da čvrsto veruje da će i Rusiju i Severnu Koreju ovo dodatno izolovati. 

Kako je istakla, SAD su apsolutno jasne i odlučne u pogledu potpune denuklearizacije Severne Koreje. 

„Ali kada razmišljamo o agresiji Rusije u Ukrajini…To je apsolutno kršenje jednog od najvažnijih sporazuma koje imamo širom sveta u smislu međunarodnih pravila i normi, a to je važnost suvereniteta i teritorijalnog integriteta", istakla je Haris.

Ona je ocenila da je sastanak "čin očaja" za Rusiju i ogromna greška Severne Koreje. 

Američki zvaničnik je prošle nedelje rekao da severnokorejski lider Kim Džong Un planira da tokom ovog meseca poseti Rusiju gde bi se sastao sa Putinom. 

On nije naveo tačno gde i kada će se sastanak održati, ali je napomenuo da bi to mogao biti pacifički lučki grad Vladivostok verovatno zbog njegove relativne blizine Severnoj Koreji.

Ovaj sastanak bi označio prvi Kimov susret sa stranim liderom otkako je Severna Koreja zatvorila svoje granice u januaru 2020. godine.

Izvor: T a n j u g

Kamala HarisPutinDžong Un
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva