:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2024   17:54

0

156

Kancelarija za KiM: Tokom božićnih prazniika opljačkane kuće Zarića i Ristića u Ljuboždi

Tokom božićnih praznika u povratničkom selu Ljubožda u opštini Istok opljačkane su porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, saoopštila je Kancelarija za KiM.

Kako je većina Srba iz tog metohijskog sela praznike provela s rodbinom u centralnoj Srbiji, izgrednici su imali priliku, a po povratku je ustanovljeno je da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.

Kako se navodi u saopštenju, "reč je očito o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovavalo više lica, a Srbi povratnici u Ljuboždi revoltirani su, ne samo činjenicom da je oštećenim porodicama naneta velika materijalna šteta, već i time što se ovaj besprizoran i drzak napad dogodio u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada su i Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji upućivali isključivo poruke mira i tolerancije".

Kancelarija za KiM zahteva da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer u
suprotnom ovaj incident biće još jedna potvrda da je na Kosovu i Metohiji u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najodetljivije kategorije.

Inače, jedan od oštećenih, Žarko Zarić, nalazi se u pritvoru zbog isfabrikovanih optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, a pljačka kuće Zarića je so na ionako otvorenu ranu, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu, kao što je do sada činjeno u sličnim prilikama, pružiti pomoć i podršku oštećenim porodicama.

Izvor: TV Most, saopštenje; Foto: Kancelarija za KiM

KiMKancelarija za KiMIstokopljačkane kuće
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva