:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 05, 2023   8:17

0

155

Kfor sprovodi rutinsku vežbu blizu Visokih Dečana i Kruševa

Kfor će od danas do četvrtka, 7. septembra, izvesti rutinsku vojnu vežbu na zapadu Kosova i Metohije, u blizini manastira Visoki Dečani i Kruševa. 

Obuku će sprovoditi Regionalna komanda-Multinacionalni kontingenti Zapad i biće fokusirana na procedure operativne pripravnosti i pripremu jedinica, saopštio je Kfor.

Kako se navodi, vojnici i vozila Kfora biće locirani u blizini Kruševa i dečanskog ministara za vreme vežbe.

„Aktivnosti obuke će uključivati i dnevna i noćna kretanja po zemlji. Takođe će biti konvoji vojnih vozila, koji se sastoje od teške inženjerske opreme, koje će se kretati i primarnim i sekundarnim putevima unutar područja“, navodi se u saopštenju.

Kfor sprovodi rutinske vežbe u cilju probe i obuke „kako bi obezbedio blagovremen i siguran odgovor kad god je to potrebno“, navodeći da nastoji da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo u svakom trenutku i traži saradnju lokalne zajednice tokom vršenja aktivnosti.

„Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat, zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu“, saopštio je Kfor.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMKFORVisoki DečaniKruševo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva