:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2022   21:33

0

127

KIM: CIK traži podršku nadležnih institucija za izbore

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini, u okviru priprema za organizovanje vanrednih izbora za gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova i Metohije, zatražila je neophodnu podršku nadležnih privremenih prištinskih institucija, prenosi Telegrafi.

Članovi CIK su na sastanku poručili da je potrebna podrška ministarstva unutrašnjih poslova i policije za pitanja bezbednosti i ministarstva prosvete, kako bi se omogućilo korišćenje školskih prostorija kao biračkih centara tokom vanrednih izbora za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića.

Na sastanku je saopšteno da CIK još uvek nema pristup četiri kancelarije visokih opštinskih izbornih zvaničnika u severnim opštinama, koji su podneli ostavke.

Ove kancelarije, prema CIK-u, nalaze se u prostorijama opštinskih uprava.

Takođe, prema CIK-u, trenutno je teško koristiti škole u severnim opštinama kao biračke centre.

"Trenutno nemamo pristup ovim kancelarijama, što otežava osnivanje i rad opštinske izborne komisije. Nakon formiranja OIK, sledeći korak je procena biračkih centara koji će se koristiti kao objekti u kojima građani mogu da glasaju. U ovoj fazi je neophodna podrška drugih nadležnih organa“, rekao je Ahmetaj.

Izvor: T a n j u g

KiMCIKizbori na severu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva