:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 07, 2019   16:04

0

183

Kitarović zabrinuta zbog događaja u BiH

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izrazila je danas zabrinutost zbog događaja u BiH, ističući potrebu reforme izbornog zakona.

''Srdačan i konstruktivan razgovor s predsednikom Donaldom Tuskom. Izrazila sam zabrinutost zbog događanja u BiH. Hrvati moraju imati pravo na izbor svojih legitimnih političkih predstavnika. Nužna je reforma izbornog zakona'', poručila je ona na svom zvaničnom Tviter nalogu posle sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Tuskom.

Kako prenosi zagrebački N1, Grabar Kitarović, koja se sastala i sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom, dodala je i da sada ima više razumevanja za nastojanja da se promeni izborni zakon.

„Postoji sve veće razumevanje i usudila bih se reći da se malo ranije, nekoliko godina pre izbora, agresivnije krenulo u insistiranje na promenama u BiH, koje naravno mora sprovesti sama BiH, na promenama Izbornog zakona i ispunjavanja evropskih kriterijuma, možda danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji“, rekla je predsednica Hrvatske.

Izvor: Танјуг

Kolinda Grabar KitarovićHrvatskaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva