:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2020   8:03

0

80

Klark: Specijalni sud ometa napredak Kosova

Vesli Klark, bivši vrhovni komandant oružanih snaga NATO za vreme bombardovanja SR Jugoslavije, smatra da optužnice Specijalnog suda za zločine OVK ''ometaju napredak'' tzv. Kosova, kao i da nikada nisu prestali pokušaji postavljanja prepreka njegovom napretku.

"Predlog optužnice protiv predsednika Kosova Hašima Tačija, nastavak je aktivnosti na ometanju napretka Kosova," izjavio je Klark za RTK.

Klark kaže i ''da nema pojma'' "da li su optužnice Specijalnog suda tačne ili nisu, ali dodaje da one predstavljaju nastavak aktivnosti koje su prilično vidljive čak i 20 godina kasnije", prenela je prištinska ''Gazeta ekspres''.

Klark, koji je vodio NATO operaciju bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine i koji je tokom posete Kosovu nazvao Tačija herojem, prisetio se prvog sastanka sa bivšim vođom OVK.

"Tači je bio vođa OVK, koga sam prvi put upoznao u Rambujeu, u toku pregovora, u februaru 1999. godine. Tu sam se susreo i sa drugim liderima OVK", naveo je Klark, prenelo je Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Izvor: Танјуг

KiMVesli KlarkSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?